ЗА НАС

Екипът на Стипендия "Борис Камиларов" се състои вече завършили университет в Германия съученици от Немската гимназия и техни приятели, активни днес в най-разнообразни професии и сфери. Запознайте се нас чрез нашите кратки визитки. Оставаме насреща да отговорим на всички Ваши въпроси относно стипендията. Може да ни пишете по имейл или чрез контактната форма отдолу. Също така ще се радваме, ако последвате нашите страници във Фейсбук и Туитър, на които също ще откриете актуална информация относно стипендията. 

Енвер Тахир

Енвер е завършил хуманна медицина и е защитил дисертация в Шарите, Берлин.  В момента работи като радиолог специалист в университетската клиника в Хамбург. Старши лекар, доцент и автор е на научни стаии в областта на кардиоваскуларната образна диагностика.

Константин Пенчев

Косьо е завършил био-информатика в Свободния Университет в Берлин. В момента е ръководител на екип в HeavenHR GmbH отново в Берлин.

Мартин Бенямин

Мартин е завършил кинознание и испанска филология в Берлин. През 2014 г. съосновава фирмата "Био Бенямин" в София за производство на суров шоколад.

Димитър Шалварджиев

Димитър е завършил информатика и бизнес администрация в Техническия университет - София, като част от Института за технологии в Карлсруе (КИТ) и Техническия университет в Брауншвайг. След 2012 г. съосновава и ръководи софтуерната компания Code Runners в София.

Петър Петров

Петър е завършил иконо- мическа информатика и софтуерно инженерство в Техническия Университет във Виена, Австрия. В момента ръководи различни софтуерни проекти и развива мобилни приложения в собствената си фирма Creative Pragmatics.

Мартин Панов

Мартин е завършил право в Свободния Университет Берлин, Германия, и е специализирал Европейско право в Университета Маастрихт, Нидерландия. Работи в Европейската Комисия в Брюксел. 

Владислав Ненчев

Владо е завършил електротехника в Техническия Университет в Берлин. След продължителна изследователска дейност в сферата на автоматиката и роботиката в Берлин, Стокхолм и Бостън, в момента разработва алгоритми и системи за автономно каране за БМВ в Мюнхен.

Васил Христов

Христина Иванова

Камен Иванов

Венета Василева

Васил Христов

Васко е завършил бизнес администрация в университета в Потсдам. В момента работи като маркетинг мениджър в софтуерна компания в Берлин.

Христина Иванова

Христина е завършила стоматология в Медицинския Факултет Шарите в Берлин. В момента специализира в областта на педиатричната стоматология в Хамбург. 

Камен Иванов

Камен е завършил хуманна медицина в Медицинския Факултет Шарите в Берлин, след което защитава и докторска дисертация. В момента практикува като специалист по неврология в Берлин.

Венета Василева

Венета е завършила стоматология в Медицинския Факултет Шарите в Берлин и в момента практикува като орален хирург в Берлин.

Стоян Петлешков

Стоян е завършил бизнес администрация във Виенския университет. В момента работи като специалист по процеси в международна компания в София.

Здравка Иванова

Здравка Иванова е един от първите стипендианти на Стипендия "Борис Камиларов". Тя е завършила изпълнителско изкуство във Висшето учебно заведение за музика и театър в град Мюнхен. В момента преподава в две от основните държавни музикални училища в Мюнхен и Аугсбург и продължава обучението си по музикална педагогика.   

Александър Болвин

След следването си, Алекс работи като консултант по дигитализация в Берлин, Германия. 

 
 

Свържете се с нас и ни последвайте

© Стипендия "Борис Камиларов" 2020 г. | Политика за поверителност